18-10-08

U2 krijgt aandelen concertpromotor

6

LOS ANGELES (ANP) - De Ierse rockband U2 heeft voor 18,5 miljoen dollar (13,7 miljoen euro) aan aandelen van de Amerikaanse concertpromotor Live Nation gekregen. Dat meldde de Los Angeles Times vrijdag.

In maart sloot U2 een twaalfjarig contract met de concertpromotor voor het regelen van marketing en concerten. Als onderdeel van deze overeenkomst krijgt U2 het aandelenpakket.

De rockband krijgt een belang van 2,1 procent in Live Nation. Dat staat gelijk aan anderhalf miljoen aandelen, blijkt uit gegevens van de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

Het afgelopen jaar sloot Live Nation ook platencontracten af met de zangeressen Madonna en Shakira, rockband Nickelback en rapper Jay-Z. De platen van U2 verschijnen echter nog via Universal Music.

12:04 Gepost door Sooi | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Bono en de zijnen Hey ik ben ook een fan van U2, dat Bono maar eens een paar miljoen aan mij geeft !!! :-) Groejtes van miss glossy ( hoop naar Dublin te kunnen om letterlijk in Bono's voetstappen de lopen!)

Gepost door: miss glossy | 25-10-08

leuk voor u2 maar voor de echte fans dus dat betekend kaartjes one line bestelen niet meer het goede gevoel om zeker te zijn van kaarten om bij het postkantoor te zitten wachten op voorverkoop en dan zeker te zijn dat je kaartjes hebt Nu alleen de snelle internetproviders komen er door voor de concertkaarten en de echte fans :( HOPEN DAT ZIJ ER OOK DOOR KOMEN JAMMER GEEN KAARTJE DRAMA DUS OF NIET!!!!

Gepost door: ronada | 26-10-08

De commentaren zijn gesloten.