23-09-08

Palin gaat praten met Bono

art_large_499138De Republikeinse vice-presidentskandidaat Sarah Palin zal deze week in New York een aantal wereldleiders ontmoeten. Ze zal onder meer spreken met de Afghaanse president Hamid Karzai en zijn Colombiaanse ambtsgenoot Alvaro Uribe, maar er is ook een meeting met U2-zanger Bono.

60.000 fans in de zon
In Florida bleek het afgelopen weekend nog eens hoe populair Palin wel is. 60.000 mensen stonden vijf uur lang te wachten in de stekende zon op een speech van 23 minuten die de kandidate daar gaf. Velen moesten 90 minuten aanschuiven om hun auto te kunnen parkeren.

Het contrast met Joe Biden, de running mate van Barack Obama, is groot. Die kon in Florida amper 2.000 mensen op de been brengen.

Drukke agenda
Woensdag ziet Palin de Iraakse president Talabani, Mikheil Saakashvelli (Georgië), Victor Yuschenko (Oekraïne), Zardari (Pakistan) en Manmohan Singh (India) aan de beurt.

Ook zal de 44-jarige kandidate Henry Kissinger, een voormalig minister van Buitenlandse Zaken, ontmoeten. Palin ziet de leiders in de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

Reisje
Palin werkte twee jaar in Alaska als gouverneur en heeft weinig ervaring met buitenlandse politiek. John McCain, de Republikeinse presidentskandidaat, heeft dat juist wel. De gesprekken in New York zouden volgens McCain bij kunnen dragen aan de kennis van Palin.

Critici zeggen dat het enige dat de trip bij zal dragen een extra reisje naar het buitenland is. Het complex van de VN ligt in New York, maar is officieel geen Amerikaans grondgebied. (mvl)

22/09/08 09u13

20:29 Gepost door Sooi | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.