05-09-08

Nieuw U2-album verschijnt begin 2009

nieuw-album-verschijnt-begin-2895

Liefhebbers van U2 zullen iets langer moeten wachten op het nieuwe album van de Ierse band. De cd komt niet dit jaar uit, maar begin 2009.
Reden voor het uitstel van de release is dat de bandleden maar niet kunnen stoppen met nummers schrijven. U2 werkt nu een jaar aan de opvolger van het in 2004 verschenen How To Dismantle An Atomic Bomb (goed voor meer dan tien miljoen verkochte exemplaren) en heeft nu zo’n vijftig tot zestig liedjes af. Genoeg om een album mee te vullen, zo zou je denken, maar volgens Bono gaat de band vrolijk door. “We hebben een creatieve ader geraakt en willen nu niet stoppen”, vertelt de zanger op de officiële site van U2. Het schrijven en opnemen gaat dus nog even door. Bono denkt dat dit nodig is, want volgens hem willen de fans niet zomaar een nieuw album, maar het meest innovatieve en uitdagende tot nu toe.

U2 ging voor de opnames naar studio’s in Ierland, Frankrijk en Marokko. De band kreeg hulp van Brian Eno en Danny Lanois en Steve Lillywhite, waarmee eerder al werd samengewerkt.

Bono verzekert U2-fans dat de cd-release niet nog langer gaat duren. Hij wil dat 2009 hét jaar van de band wordt en wil de contouren daarvan al in het voorjaar schetsen.

19:26 Gepost door Sooi | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.