09-07-08

Bono: Afrika heeft miljarden nodig

5

Popsterren Bono en Bob Geldof hebben de wereldmachten opgeroepen de eerder toegezegde verdubbeling van de hulp aan Afrika uit te betalen. Tot dusver werd slechts 3 miljard dollar beschikbaar gesteld van de 25 miljard die is toegezegd, stelt de liefdadigheidsorganisatie DATA van de twee popiconen.
Volgens hulporganisatie Oxfam liggen van de G8-landen alleen Duitsland, de VS en Groot-Brittannië wat betreft hun donaties op koers. De G8 beloofde op de top van 2005 in Schotland de hulp aan Afrika te verhogen met 25 miljard dollar tot 2010. Het geld stroomt ‘extreem langzaam’ binnen, oordeelt Oxfam. Canada probeert eerdere toezeggingen af te zwakken, beweert de organisatie. Frankrijk en Italië willen er helemaal niets meer van weten. ,,Voor westerse landen stelt het bedrag weinig voor, maar voor Afrika is het een kwestie van leven en dood.’’

Zeven Afrikaanse leiders zijn uitgenodigd om met de acht belangrijkste industrielanden te praten over de hoogte van de ontwikkelingshulp en ook over de slepende politieke crisis in Zimbabwe.

17:14 Gepost door Sooi | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.