23-04-08

The Edge veilt gitaren voor het goede doel

edge_1(Novum/Ap) - The Edge doneert twee gitaren en enkele andere voorwerpen uit zijn persoonlijke collectie aan de 'Icons of music'-veiling ten bate van de stichting Music Rising. Dat maakte de gitarist van U2 woensdag bekend.

Music Rising, waarvan The Edge medeoprichter is, helpt muzikanten die instrumenten hebben verloren door de orkaan Katrina, die de Amerikaanse stad New Orleans trof in augustus 2005. Vorig jaar bracht een gitaar van het U2-bandlid tijdens de veiling bijna twee ton op voor het goede doel.

De Icons of music'-veiling, die op 31 mei plaatsvindt in New York, wordt gepresenteerd door The Edge. Naast de gitaren van The Edge worden gitaren geveild die zijn bespeeld door Johnny Cash, Kurt Cobain en Slash. De stichting hoopt ook veel geld in het laatje te krijgen met handgeschreven brieven van Bob Dylan, Paul McCartney en Janis Joplin.

Ondertussen is U2 druk bezig met een nieuw album, dat wordt opgenomen in Dublin, de thuisstad van de band. Het is nog onduidelijk wanneer de cd verschijnt. "Hij is in ieder geval niet binnen een paar maanden af", vertelt The Edge, die eigenlijk David Evans heet. "We begonnen het project door gewoon muziek te maken zonder na te denken waar het zou eindigen. We worden nu pas serieus."

21:49 Gepost door Sooi | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.