31-03-08

U2 in zee met Live Nation

u2300

De Ierse rockgroep U2 gaat een contract voor twaalf jaar tekenen met concertorganisator Live Nation. Het contract betreft de productie van de tournees, de aanmaak en verkoop van de merchandising en het beheer van de website U2.com. De groep blijft evenwel muziek uitbrengen bij haar huidige platenmaatschappij.

De waarde van het contract met U2, dat volop in het opnameproces zit van een nieuwe CD, werd niet meegedeeld.

Eerder sloot Live Nation een contract met Madonna voor een bedrag van 90 miljoen euro. In tegenstelling tot U2, dat haar contract met Universal Music (een onderdeel van Vivendi) heeft verlengd, stond zij wel haar distributierechten af.

De deal met Live Nation, die nog moet gefinaliseerd worden, biedt U2 mogelijk de kans om de ticketproblemen op te vangen die eerder ontstonden.

Leden van U2.com kregen vo/o/r het grote publiek toegang tot tickets, maar door de grote interesse werkte dat systeem niet goed, tot frustratie van nogal wat fans. Drummer Larry Mullen excuseerde zich op de website voor de gang van zaken.

Live Nation gaat ook de website van de groep beheren. "We hebben al een goede website, maar we willen ze nog beter maken", aldus zanger Bono. Volgens de Wall Street Journal wordt U2.com momenteel beheerd door Signatures Network, een van de merchandisingbedrijven van Live Nation. Volgens de krant gaan ze fuseren.

23:15 Gepost door Sooi | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.