16-02-08

Bono zamelt 42,5 miljoen dollar in tegen aids

bono300

Een veiling in New York, georganiseerd door U2-zanger Bono en de Britse kunstenaar Damien Hirst, heeft zo'n 42,5 miljoen dollar opgebracht voor hulpprogramma's in de strijd tegen aids in Afrika. Dat meldt het veilinghuis Sotheby's.

De veiling, die een groot aantal Hollywoodsterren, modellen en rocksterren op de been bracht, wordt omschreven als de grootste liefdadigheidsveiling ooit. De verkoop bracht een recordbedrag van 42,5 miljoen dollar op en overtrof daarmee de meest optimistische schatting van 29 miljoen dollar.

De opbrengst gaat integraal naar de stichting van de Verenigde Naties ter ondersteuning van hulpprogramma's in de strijd tegen aids. De voormalige secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Kofi Annan, leidt dat fonds voor de bestrijding van aids, tuberculose en malaria.

"Ik heb mensen zien sterven door een gebrek aan geneesmiddelen", aldus Bono. "Ik kan me niet voorstellen hoeveel mensen we met deze inzameling zullen kunnen helpen."

Verschillende kunstwerken gingen tegen drie of vier keer de geschatte waarde onder de hamer. De Britse kunstenaar Damien Hirst stelde zeven kunstwerken ter beschikking voor het goede doel, die in totaal meer dan 19 miljoen dollar in het laatje brachten.

De artiesten Georg Baselitz, Howard Hodgkin, Jasper Johns, Anish Kapoor en Jeff Koons stonden ook enkele werken af.

14:00 Gepost door Sooi | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.