08-02-08

Meer vraag naar U2 door Peter R. de Vries

4(Novum) - De invloed van Peter R. de Vries reikt verder dan de misdaadjournalistiek. De veelbesproken uitzending, waarin Joran van der Sloot bekende meer te weten over de verdwijning van Natalee Holloway, heeft een run veroorzaak op de muziek uit de documentaire. Zo waren in de uitzending nummers van U2, Radiohead en Coldplay te horen.

Met platenlabel Universal is sinds de uitzending zondag vaak contact opgenomen over het nummer 'Exit', afkomstig van het legendarische album 'The Joshua Tree' van U2. "Vorig jaar verscheen een geremasterde versie van de plaat", vertelt Joost Bruuns van Universal. "We gaan radiozenders nu een speciale promosingle van 'Exit' of een exemplaar van het album toesturen."

Ook benadert het label platenzaken voor extra toelichting. 'Exit' is niet het bekendste nummer van 'The Joshua Tree', legt Bruuns uit. "We wisten van tevoren niet dat het nummer zou worden gebruikt. Zulke aanvragen gaan vaak automatisch."

De betreffende uitzending trok zondag in Nederland maar liefst ruim zeven miljoen kijkers. De Vries reisde woensdagochtend af naar de Verenigde Staten voor interviews.

21:47 Gepost door Sooi | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.