27-01-08

Bono geïntimideerd door milieubewuste Al Gore

bono

UTRECHT - 26/01/08 Bono was een beetje bezorgd toen 's werelds bekendste milieuactivist en Nobelprijswinnaar Al Gore bij hem op bezoek kwam.

"Toen ik Al rondleidde, liet ik hem de recycler zien en toen hij mijn dure auto zag, zei ik snel: 'Hij rijdt op ethanol.'", zegt de U2-zanger met een knipoog.

Bono en Gore zaten onlangs samen in het panel van het World Economic Forum in Zwitserland, waar ze discussieerden over klimaatverandering en wereldarmoede.

10:58 Gepost door Sooi | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-01-08

U23D premiere

De leden van U2 tijdens de premiere van de film U23D.

Let op de speciale 3D brilletjes

 

 

u23d2

18:34 Gepost door Sooi | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

CNN reportage over U23D

18:29 Gepost door Sooi | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Dell en Microsoft in het rood voor goed doel

red_banner_red2

Drie Dell-modellen met Windows Vista kleuren van binnen en buiten rood voor het goede doel van U2-voorman Bono: (Product) Red. Een klein gedeelte van de opbrengst gaat naar aidsbestrijding in Afrika.

Twee Dell-notebooks, de XPS M1330 en XPS 1530, die al in het rood verkrijgbaar waren, en een geheel roodgekleurde XPS-desktopcomputer zullen niet alleen aan de buitenkant ambassadeurs worden voor het goede doel van The Global Fund. Alle drie de modellen krijgen een aangepaste versie van Windows Vista met achtergronden en sidebar gadgets in de themakleur.

De gecombineerde actie is een kleine overwinning voor Bill Gates, die bijzonder actief is in de charitatieve wereld. De afzwaaiende Microsoft-voorman is een goede bekende van Bono, de U2-zanger die het (Product) Red-project hielp opstarten. Onder meer Armani en schoenenenmerk Converse brachten roodgekleurde producten uit en doneerden een deel van de opbrengst aan het hoofddoel: steun aan aidsslachtoffers op het Afrikaanse continent.

De twee gelegenheidspartners wilden groot uitpakken met het nieuws op een beurs in Zwitserland, maar via een blogger van de New York Times lekte hun voornemen uit. Om de schade te repareren, berichtte Dell kort op zijn website over het project. Ook een lid van de Windows Vista-blog bevestigde het nieuws.

Dell en Microsoft zijn niet de eerste IT-bedrijven die met rood doordrenkte producten aan de man brengen voor het goede doel. Apple bracht eerder een reeks rode iPod nano's uit en gaf tien dollar per verkochte speler aan The Global Fund, de organisatie achter (Product) Red. Dell en Microsoft geven voor elke verkochte XPS-desktopcomputer tachtig dollar weg en doneren vijftig dollar per laptop. Het is de bedoeling dat Dell later een 948 alles-in-één-printer in het Red-assortiment opneemt en vijf dollar per stuk apart zet.

18:04 Gepost door Sooi | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-01-08

U2 VANAF NU U3?

5117
 

Afgelopen weekend is op het Sundance Film Festival in Utah de 3-D film van U2 in premi�re gegaan. Op het evenement dat mede wordt georganiseerd door Robert Redford waren gasten aanwezig als voormalig vice President Al Gore, en de acteurs Ben Kingsley, Woody Harrelson en Randy Quaid.

De U2 film is geschoten tijdens het Zuid-Amerikaanse deel van de Vertigo tournee van de band in de periode 2005-2006. Tijdens de persconferentie vertelde gitarist The Edge dat dit het eerste U2 concert was dat hij ooit gezien had. Hij was verrast hoe ver de bandleden op het podium uit elkaar stonden. �Voelde je je eenzaam, dan?�, vroeg zanger Bono daarop. �Nou, ik had eerder medelijden met Larry�, aldus Edge.

De gitarist voegde toe dat de belangrijkste reden voor U2 om een 3D concertfilm op te nemen was omdat het nog nooit gedaan is. �Bovendien kunnen U2 kaartjes soms wel een beetje duur zijn�, aldus Bono. �We proberen ze betaalbaar te houden, maar je weet hoe het gaat. En mensen die nog op school zitten hebben daarvoor niet altijd het geld. Ik hoop dat we die mensen nu toch kunnen bereiken.�

U2 3D gaat woensdag in Amerikaanse bioscopen in roulatie. Het vormt een mooie opwarming voor de nieuwe cd die de band momenteel opneemt, samen met Daniel Lanois en Brian Eno, die ook al betrokken waren bij The Joshua Tree. �Daniel Lanois bewaakt de historie, de oudheid�, zegt Bono. �En bij Brian Eno draait alles om de toekomst. Het moderne, de dingen die nog niet gebeurd zijn. Zij raken elkaar op een punt waarvan je voelt dat het er altijd is geweest, maar dat je nooit eerder gehoord hebt. Dat is wat ze in ons naar boven weten te brengen. Daniel Lanois brengt de traditie en het respect voor volksmuziek en zwarte muziek als gospel en blues in. En Brian wil weten hoe de band klinkt als we op Venus waren opgericht. Ergens daar tussenin bevindt zich ons nieuwe album.�
 

20:43 Gepost door Sooi | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

21-01-08

'Bono stapt in voetbal'

bono_knipoog

21-01-2008 | Gepubliceerd 16:06

U2-zanger Bono Vox heeft interesse in de Engelse voetbalclub Sheffield United. Elevation Partners, het investeringsfonds waarvan hij mede-oprichter is, zou in gesprek zijn met de eigenaren van de club die uitkomst in de Engelse eerste divisie.

Een volledige overname van de club zit er evenwel niet in, meldt de regionale krant Yorkshire Post, die zich beroept op anonieme bronnen. Het zou gaan om een investering van enkele miljoenen euro's.

Volgens de krant hebben diverse bronnen bevestigd dat er gesprekken zijn geweest tussen de club en Elevation Partners, en een ander Amerikaans investeringsfonds. Elevation Partners en het onbekende Amerikaanse fonds zouden elkaars concurrenten zijn in de strijd om een belang in de voetbalclub.

De directeur van Sheffield United is al een tijd op zoek naar geld om daarmee betere spelers te kunnen aanschaffen. De club wil terugkeren naar de lucratieve Premier League, de hoogste Britse voetbaldivisie.

Momenteel speelt de club in de onderste regionen van de daaronder gelegen eerste divisie.

Het fonds Elevation Partners werd opgericht door Bono en ex-directeuren van Electronic Arts en Apple. Tot nu toe investeerde het fonds, dat ongeveer 1,5 miljard euro in kas heeft, vooral in technologiebedrijven als Palm.

22:16 Gepost door Sooi | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gentech in Afrika op WEF-agenda

bonobook_new

BRUSSEL, 20 januari 2008 (IPS) - De afwijkende verschijning van rockster Bono tussen de zakelijke pakken en politieke leiders op het Wereld Economisch Forum (23 - 27 januari), moet ervoor zorgen dat de armoede in Afrika prominente media-aandacht krijgt.

De zanger van de Ierse band U2 is al enkele opeenvolgende jaren de beroemdste gast in Davos, het Zwitserse ski-oord waar het Forum plaatsvindt.

In 2005 verscheen hij aan de zijde van Tony Blair, toen premier van Groot-Brittannië, de Zuid-Afrikaanse president Thabo Mbeki en oud-president Bill Clinton van de Verenigde Staten, om te verklaren dat de problemen in Afrika geen zaak, maar een noodzaak zijn.

Hoewel Bono’s standpunten over schuldenvermindering voor arme landen en versterking van het Afrikaanse aandeel in de wereldhandel veel steun krijgen van anti-armoedeactivisten, zijn sommige van de oplossingen die de forumdeelnemers voorstaan, discutabel.

Dit jaar discussiëren de deelnemers bijvoorbeeld over het verbeteren van de landbouw in Afrika, op grond van een paper van de Business Alliance Against Chronic Hunger.

De alliantie, die gevormd wordt door multinationals als levensmiddelenfabrikant Unilever, sportkledingfabrikant Nike en postbedrijf TNT, stelt dat Afrika “eindelijk klaar is voor zijn eigen Groene Revolutie.” Daarmee wordt gedoeld op de toenemende productiviteit die tussen 1940 en 1960 inzette in landen als Mexico en India.

Bedrijven die actief zijn op het gebied van biobrandstoffen en biotechnologie, zouden volgens de alliantie een voortrekkersrol kunnen spelen in zo’n “revolutie”. Er wordt verwezen naar een proefproject van gentechgigant Monsanto in het district Siaya in Kenia, waarbij geprobeerd wordt de opbrengst van de maïsoogsten te laten toenemen door gebruik van genetisch gemodificeerd zaad.

Twee bedrijven die zich bezighouden met de ontwikkeling van biobrandstoffen, Spectre en Technoserve, zijn ook betrokken bij dat project. Spectre richt zich onder meer op het verbouwen van jatropha, een sterke struik met olieachtige zaden die als energiebron gebruikt kunnen worden.

In augustus braken in India rellen uit, omdat boeren van hun land werden verjaagd om plaats te maken voor jatrophaplantages.

Winst

Mohammed Issah van de Social Enterprise Development Foundation (SEND) in Ghana, zegt dat multinationals “proberen de landbouwsector over te nemen, door te beweren dat ze een oplossing hebben voor de honger.” Kleine boeren in Afrika zullen niet profiteren van biobrandstoffen of biotechnologie, stelt hij.

“Als bedrijven verantwoordelijk worden voor de levering van genetisch veranderde zaden, verschuift de controle van de boeren naar de multinationals”, zegt hij. “Bedrijven zijn in eerste instantie gericht op het maken van winst.”

Boeren gebruiken inheemse kennis om planten te verbouwen die goed passen in de natuurlijke omstandigheden ter plaatse. “Wat zij nodig hebben, is aanmoediging om hun huidige methoden te verbeteren, niet de introductie van genetisch gemodificeerde zaden”, zegt Issah.

Klaus Schwab, de in Duitsland geboren academicus die aan de wieg stond van het WEF, erkende afgelopen week dat de opkomst van biobrandstoffen een van de belangrijkste onderwerpen is waar beleidsmakers zich op moeten richten.

“Biobrandstoffen hebben invloed op watermanagement”, zei hij op 16 januari. “Ze hebben invloed op het landgebruik en op de voedselzekerheid. We hebben gezien dat de voedselprijzen substantieel zijn gestegen, waardoor armen meer geraakt worden dan mensen met een hoger inkomen.”

Vraagtekens

Vorig jaar deden de Europese regeringen de aanbeveling om biobrandstoffen voor 2020 tenminste 10 procent van de gebruikte brandstof in de transportsector te laten uitmaken. Maar Louis Michel, eurocommissaris voor ontwikkelingshulp, zette recent vraagtekens bij dat plan. Volgens hem bestaat het gevaar dat de traditionele landbouw in Afrika geschaad wordt, als voedselgewassen plaats moet maken voor gewassen die gebruikt worden voor de productie van biobrandstof.

Het Wereld Economisch Forum wordt gezien als een van de belangrijkste bijeenkomsten als het gaat om het bepalen van de internationale politieke agenda. Het WEF wordt gedomineerd door topmensen uit het bedrijfsleven, waarvan er ongeveer 900 aanwezig zullen zijn. Er zijn slechts tien vakbondsleiders op het forum aanwezig.

Onder de aanwezige politici zijn onder andere de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice, de Britse premier Gordon Brown, de Colombiaanse president Alvaro Uribe, de voormalige Amerikaanse vice-president Al Gore en Robert Zoellick, voorzitter van de Wereldbank.

22:12 Gepost door Sooi | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

U2 3D film in premiere.

u-film-premiere-2776
21 jan 2008
U2’s nieuwste tourverslag U2 3D is op het prestigieuze Sundance Film Festival in Utah in premiere gegaan.

De rolprent dient door een speciaal brilletje bekeken te worden, waardoor Bono en z’n vrienden driedimensionaal te bewonderen zijn. Het betreft hier een verslag van verschillende optredens in Zuid-Afrika, onderdeel van de Vertigo tour van 2005 – 2006. De bandleden waren zelf niet onverdeeld enthousiast over de film. “Het is al erg genoeg als je jezelf terugziet op een klein schermpje. Nu zag ik m’n dikke reet meer dan 10 meter groot terug”, zei Bono. Wanneer de film naar Nederland komt is nog niet bekend.

22:10 Gepost door Sooi | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

14-01-08

U2-editie Guitar Hero in de maak

edgeGerucht | 14 januari 2008 - In het nieuwste nummer van EGM (Electronic Gaming Monthly) lijkt gehint te worden naar een nieuwe Guitar Hero met in de hoofdrol de band U2. In de rumour section staat namelijk het volgende te lezen:

 

We already know GH 4 is on its way (as well as a game based on the band Aerosmith), but I'm hearing two more Guitar Hero titles are also in the works, bringing GH3's sequel count to four. And one may star a group that rocks in mysterious ways.

 

De reden dat deze quote gekoppeld wordt aan U2 is vanwege het feit dat Mysterious Ways een hit van het album Achtung uit 1991 is van Bono en consorten. We hebben dit bericht voorgelegd aan Activision Benelux, maar die konden geen verdere duidelijkheid geven.

14:06 Gepost door Sooi | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

10-01-08

Bono meets Sarkozy

21:30 Gepost door Sooi | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wie hebben we hier ?

2182939606_553bce36acHet is Bono! Een dagje ouder en een tikkie dikker. Gisteren was hij in Frankrijk om president Sarkozy te ontmoeten. Dit in verband met de aanhoudende honger op de wereld.

21:28 Gepost door Sooi | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

06-01-08

U23D op You Tube

12:53 Gepost door Sooi | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-01-08

U23D

 

Dear U2 fan,

U23D is all set to open worldwide this 2008. Premiering at the Sundance Film Festival in January, this stunning U2 concert film is a quantum leap beyond traditional concert films, the first ever all-live, all-digital 3D live show.Shot on location on the South America leg of the Vertigo Tour, the film features a great set list including 'Pride', 'New Year's Day', 'Sunday Bloody Sunday', 'Streets', 'Sometimes You Can't Make It On Your Own' and 'Vertigo'.

Check our our U2.Com story here and visit the newly launched 'U23D' website for latest news on where and when the film will be shown around the world. There's also a sneak preview trailer here and all information on the official U23D website.

u23dwidget

 

 

 

 

21:11 Gepost door Sooi | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-01-08

Beste Wensen voor 2008

14:15 Gepost door Sooi | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |