23-01-08

Dell en Microsoft in het rood voor goed doel

red_banner_red2

Drie Dell-modellen met Windows Vista kleuren van binnen en buiten rood voor het goede doel van U2-voorman Bono: (Product) Red. Een klein gedeelte van de opbrengst gaat naar aidsbestrijding in Afrika.

Twee Dell-notebooks, de XPS M1330 en XPS 1530, die al in het rood verkrijgbaar waren, en een geheel roodgekleurde XPS-desktopcomputer zullen niet alleen aan de buitenkant ambassadeurs worden voor het goede doel van The Global Fund. Alle drie de modellen krijgen een aangepaste versie van Windows Vista met achtergronden en sidebar gadgets in de themakleur.

De gecombineerde actie is een kleine overwinning voor Bill Gates, die bijzonder actief is in de charitatieve wereld. De afzwaaiende Microsoft-voorman is een goede bekende van Bono, de U2-zanger die het (Product) Red-project hielp opstarten. Onder meer Armani en schoenenenmerk Converse brachten roodgekleurde producten uit en doneerden een deel van de opbrengst aan het hoofddoel: steun aan aidsslachtoffers op het Afrikaanse continent.

De twee gelegenheidspartners wilden groot uitpakken met het nieuws op een beurs in Zwitserland, maar via een blogger van de New York Times lekte hun voornemen uit. Om de schade te repareren, berichtte Dell kort op zijn website over het project. Ook een lid van de Windows Vista-blog bevestigde het nieuws.

Dell en Microsoft zijn niet de eerste IT-bedrijven die met rood doordrenkte producten aan de man brengen voor het goede doel. Apple bracht eerder een reeks rode iPod nano's uit en gaf tien dollar per verkochte speler aan The Global Fund, de organisatie achter (Product) Red. Dell en Microsoft geven voor elke verkochte XPS-desktopcomputer tachtig dollar weg en doneren vijftig dollar per laptop. Het is de bedoeling dat Dell later een 948 alles-in-één-printer in het Red-assortiment opneemt en vijf dollar per stuk apart zet.

18:04 Gepost door Sooi | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.