21-01-08

'Bono stapt in voetbal'

bono_knipoog

21-01-2008 | Gepubliceerd 16:06

U2-zanger Bono Vox heeft interesse in de Engelse voetbalclub Sheffield United. Elevation Partners, het investeringsfonds waarvan hij mede-oprichter is, zou in gesprek zijn met de eigenaren van de club die uitkomst in de Engelse eerste divisie.

Een volledige overname van de club zit er evenwel niet in, meldt de regionale krant Yorkshire Post, die zich beroept op anonieme bronnen. Het zou gaan om een investering van enkele miljoenen euro's.

Volgens de krant hebben diverse bronnen bevestigd dat er gesprekken zijn geweest tussen de club en Elevation Partners, en een ander Amerikaans investeringsfonds. Elevation Partners en het onbekende Amerikaanse fonds zouden elkaars concurrenten zijn in de strijd om een belang in de voetbalclub.

De directeur van Sheffield United is al een tijd op zoek naar geld om daarmee betere spelers te kunnen aanschaffen. De club wil terugkeren naar de lucratieve Premier League, de hoogste Britse voetbaldivisie.

Momenteel speelt de club in de onderste regionen van de daaronder gelegen eerste divisie.

Het fonds Elevation Partners werd opgericht door Bono en ex-directeuren van Electronic Arts en Apple. Tot nu toe investeerde het fonds, dat ongeveer 1,5 miljard euro in kas heeft, vooral in technologiebedrijven als Palm.

22:16 Gepost door Sooi | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.