24-12-07

ULTRATOP 50 ALBUMS : U2 viert 20-jaar Joshua Tree

jostreeHet was namelijk in 1987 dat de Ieren hun legendarische vijfde studioplaat op de mensheid loslieten. Daarom werd het album stevig opgelapt en opnieuw uitgebracht.

Op deze nieuwe ‘Deluxe Edition’ krijg je allerlei extra’s aangeboden. ‘The Joshua Tree(deluxe edition)’ wandelt moeiteloos binnen op 27. We hebben ook nog een tweede nieuwkomer. Vanwaar de Strangers precies komen, hoort iedereen onmiddellijk als ze beginnen te zingen en hun afkomst hebben natuurlijk ook nooit onder stoelen of banken gestoken. Zo hebben ze net weer een nieuwe compilatie klaar. ‘Antwarpe ‘k zien a zoe geire’ verschijnt op 39. Twee succesplaten uit 2007 hebben ook weer de gratie gekregen. ‘An end has a start’ van the Editors doet weer mee op plaats 48 en ‘Angelhead’ van Gabriel Rios wipt terug naar stek 45.
Het concert van Bruce Springsteen zorgt weer voor een opstoot van ’s mans nieuwste cd. ‘Magic’ springt van 41 naar 32. Nog meer sprongkracht zit er in de nieuwe schijf van Beirut. ‘The flying club cup’ dendert van 39 naar 23.
‘Junior Eurosong 2007’ daalt van 8 naar 10 en duwt zo André Hazes 1 stek omhoog. Het duettenalbum ‘Samen met Dré’ trippelt van 10 naar 9 en ook ‘Registrated’ van Regi & kompanen schuift op van 9 naar 8. De verzamelaar van Ozark Henry is een beetje stilgevallen. ‘A decade’ plakt een weekje langer op 7.
Anouk daalt al verrassend van 4 naar 6. ‘Who’s your momma’ staat nochtans nog maar 4 weken in de hitparade. ‘Life in Cartoon motion’ van Mika is het derde best verkochte album van 2007 en staat ook nu nog altijd op 5 te pronken.
‘Welcome Home’ van Stan van Samang verliest een pluim en zakt naar 4. Amper 2 dagen na Bruce Springsteen stond ook Urbanus op het Sportpaleispodium en de Tollembekenaar had natuurlijk vooral een resem collega’s meegebracht voor een memorabel eerbetoonconcert. De cd schiet daardoor weer omhoog van 6 naar 3. ‘Urbanus Vobiscum’ belandt terug op 3. Mega Mindy blijft schitteren op 2 en ‘Clouseau20’ staat al 7 weken op 1.

17:43 Gepost door Sooi | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.